Bedrijfscounseling

Bedrijfscounseling

Bedrijfscounseling is gericht op het voorkomen van ziekteverzuim en/of het omgaan met motivatie- of andere werkgerelateerde- problemen. Indien reeds sprake is van ziekteverlof dan richt de begeleiding zich op het verantwoord hervatten van de werkzaamheden.

De begeleiding is gericht op het vinden van doelgerichte oplossingen op een wijze die perfect aansluit op datgene wat zich afspeelt. Door middel van de integratieve begeleiding leert de cliënt/de werknemer het ervaren probleem tot een oplossing te brengen.
Of de oorzaak van de ervaren problemen nou ligt in de werksfeer of in de privé situatie, kortdurende en oplossingsgerichte begeleiding is dé manier om er effectief mee te leren omgaan waarmee ziekteverzuim kan worden voorkomen of teruggedrongen.

De kosten voor counseling vertalen zich in een meer ontspannen sfeer op de werkvloer, hogere kwaliteit van het werk/betere prestaties én in minder ziekteverzuim (en dus lagere kosten voor u als ondernemer).

Vertrouwen is een essentiële voorwaarde voor counseling, informatie die met de counselor wordt gedeeld valt onder beroepsgeheim. Dit ook wanneer het counsel-traject betaald wordt door een derde partij, zoals een werkgever, een reïntegratie bedrijf of een arbodienst.

Het doel wordt meestal bereikt in 8 tot 10 consulten van 60 minuten.

 

Ook vanuit de overheid wordt een gezonde werkplek gepromoot. De praktijk is officieel partner van de landelijke campagne “Herken de druppel, check je werkstress” en de Europese campagne: “Gezond werk is werk zonder stress”.

Banner_Check_je_Werkstress