Kinderpsychotherapie & kindertherapie

VOOR KINDEREN & JONGEREN

Kinderpsychotherapie & kindertherapie kan passend zijn wanneer je tussen de 6 en 18 jaar oud bent en hulp wilt bij een probleem dat je hebt.

We werken samen aan de oorzaak van je probleem en na afloop van de (kinder-)therapie zal de oorzaak zijn uitgewerkt/verwerkt en is de last helemaal of grotendeels verdwenen. Hoe lang het zal duren voordat je zover bent is niet precies te zeggen, dat kan met (ongeveer) 10 gesprekken zijn maar ook meer. Hoe lang het duurt hangt namelijk af van je situatie, van wát je wilt veranderen in je leven én hoe lang het probleem al bestaat. Na de het intake-gesprek bespreken we welke mogelijkheden er zijn en hoe lang de begeleiding ongeveer zal duren.

Je ouders kunnen je ondersteunen/helpen om te bereiken wat je wilt en (afhankelijk van je leeftijd en je hulpvraag) worden daarom soms uitgenodigd als onderdeel van de kinderpsychotherapie. We bespreken samen hoeveel gesprekken er zullen zijn met je ouders en wat er met hen besproken wordt, dit is afhankelijk van de wensen die je hebt (of die jullie hebben).

Kinderpsychotherapie/kindertherapie wordt aangeboden voor cliënten uit de wijde regio van Cuijk, bijvoorbeeld  Gennep, Boxmeer, Grave, Mill, Mook, Malden en Nijmegen. Heb je interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact op: telefoonnummer 06-4637-5428 of gebruik het contactformulier van de website.

Nadat jij (of je ouders) contact hebt opgenomen volgt een afspraak voor een intake-gesprek. Na het intake-gesprek besluit je, met je ouders, of we ‘samen aan de slag gaan’.