Kindertherapie & kinderpsychotherapie

VOOR OUDERS

Kindertherapie & kinderpsychotherapie, wanneer?  Of uw kind gebaat zal zijn bij deze vorm van begeleiding wordt bepaald na een intake-gesprek, het is afhankelijk van de hulpvraag van uw kind.

Psychotherapie richt zich op hetgeen ten grondslag ligt aan de ervaren problemen. Door te werken met de onderliggende problematiek, wordt hetgeen ‘onaf’ is alsnog afgemaakt en verwerkt. Hierdoor zullen de ervaren problemen afnemen en beter hanteerbaar worden of verdwijnen.

Na het intake-gesprek wordt een begeleidingsvoorstel gedaan waarbij wordt aangegeven hoe lang het traject ongeveer zal duren.

Ouders kunnen ondersteunen/helpen bij het bereiken van het gewenste doel. Afhankelijk van de leeftijd en de hulpvraag van het kind/de jongere worden soms ook oudergesprekken gevoerd als onderdeel van de begeleiding. We bespreken hoeveel gesprekken er zullen zijn met ouders, dit is afhankelijk van de wensen die er zijn.

Kinderpsychotherapie en kindertherapie wordt aangeboden voor cliënten uit de wijde regio van Cuijk, bijvoorbeeld Gennep, Boxmeer, Grave, Mill, Mook, Malden en Nijmegen. Heeft u interesse? Neem dan geheel vrijblijvend contact op: telefoonnummer 06-4637-5428 of gebruik het contactformulier van de website.